giovedì 12 giugno 2014

το Club Ikaria γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσης του με ένα ταξίδι στην Ικαρία - στις παρυφές της ουτοπίας!


Φέτος ο σύλλογος  Club Ikaria- Natura e Cultura  κλείνει 10 χρόνια από την ίδρυση του και επιθυμία μας είναι  να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο  με ένα ταξίδι  ‘’στις παρυφές της ουτοπίας’’ όπως έγραψε και ο ποιητής και φίλος  Alberto Nessi για την Ικαρία. 

Έτσι προγραμματίσαμε μια  πολιτιστική  επίσκεψη του Συλλόγου μας  στην  Αθήνα (19 – 21 Ιουνίου) και την  τουριστική διαμονή μας στην  Ικαρία (21 – 30 Ιουνίου)  με βάση τον Αρμενιστή. 

Με 40 φίλους Ελβετούς επισκέπτες και με την συνοδεία 7 καλλιτεχνών, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου μια  μουσική πανδαισία, διοργανώνοντας  7 συναυλίες στην Ικαρία.

Το ταξίδι αυτό  τελεί  υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Βέρνης και ιδιαίτερα  του πρέσβη  Χαράλαμπου Μάνεση, καλού φίλου της Ικαρίας.

Ο  Σύλλογος  μας ιδρύθηκε το 2004 στο Λουγκάνο  από φίλους και επισκέπτες του νησιού και μέχρι σήμερα αριθμεί   120 μέλη.
Σκοπός του είναι, ήταν και θα είναι, η πολιτιστική  ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και η συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα του Τιτσίνο,  σε θέματα σχετικά με την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από εκθέσεις , σεμινάρια, παραδοσιακούς χορούς, ημερίδες,  μουσικές βραδιές, κινηματογράφο κ.α. Παράλληλα προωθεί  τις κοινωνικές αξίες  του πολιτιστικού κινήματος  Slowfood και Terra Madre, καθώς και τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας,  εθελοντισμού και αλληλεγγύης  για την Ελλάδα. Διοργανώνει βραδιές οίνο- γευσιγνωσίας, ταξίδια με επιστημονικό – καλλιτεχνικό περιεχόμενο και πολλές άλλες θεματικές ενότητες, που προάγουν τις σχέσεις και την γνωριμία μεταξύ των λαών,  με στόχο την εδραίωση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών.

Από την ίδρυση του ο σύλλογος έχει οργανώσει πάνω από 50 εκδηλώσεις και με την πολιτιστική του δραστηριότητα έχει καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο και στις γύρω περιοχές. Έχει ακόμη, συμβάλλει σημαντικά στον τοπικό τουρισμό προς την Ικαρία , με φίλους που επισκέπτονται το νησί σε μεγάλο αριθμό κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνουμε  στην Ικαρία περιλαμβάνει:


Δύο κοντσέρτα για φωνή και κιθάρα, με τη λυρική σοπράνο Φαίδρα Ραχούτη και τη Καναδή κιθαρίστα Marlène Demers-Lemay.
Σάββατο 21/6, ώρα 10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαράθου .
Κυριακή 22/6, ώρα 10 μ.μ. στη κεντρική πλατεία της Ακαμάτρας.


Μία σειρά εμφανίσεις με τον Ελβετό συνθέτη και τραγουδοποιό  Marco Zappa και τους μουσικούς Giorgio Poggi, Ilir Kryekurti και Renata Stavrakakis.
21 Ιουνίου Μάραθο
22 Ιουνίου Ακαμάτρα
23 Ιουνίου Αρμενιστής
26 Ιουνίου Εύδηλος
28 Ιουνίου Πηγή
Θα προηγηθεί μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού "Ανάδυση", Σφακτηρίας 23 στον Κεραμικό.

Όλα τα έξοδα των καλλιτεχνών (διαμονή, διατροφή, μεταφορικά έξοδα κλπ) τα προσφέρει ο σύλλογος ‘’Club Ikaria’’.

Οι συναυλίες έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο. Ωστόσο θα υπάρχει τρόπος κατά τη διάρκεια της συναυλίας, για όποιον το επιθυμεί, να προσφέρει ότι μπορεί  για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου της Ικαρίας.

Ελπίζουμε να ανταμώσουμε σε κάποιες από αυτές τις μουσικές βραδιές.

Με εκτίμηση
Σταύρος Ραντάς
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τίτσινο και του Συλλόγου Club Ikaria.


Nessun commento:

Posta un commento